Skateboarding bliver mere og mere udbredt

skater

Skateboarding har været noget kun en mindre gruppe af mennesker gjorde sig i. Ofte blev stereotypen at det kun var unge og mere edgy eller problematiske og lovløse unge, som stod på skateboard. Dette har dog ændret sig i gennem de sidste år. Det bliver mere og mere udbredt og normalt for folk at bruge skateboards, hvad enten det bliver brugt som hobby, sportsgren eller transport.  

Dog er der en del ting der kan være godt at kende til inden man begynder på at stå på skateboard. Historien og kulturen bag skateboarding er godt at vide, da dette har og har haft en stor indflydelse på mange. Derudover skal man kende til de forskellige typer af skateboards før man anskaffer sig en. 

Historien bag skateboardet 

Skateboarding udsprang fra surfer kulturen. Surfere bruger vandet bevægelser og liv til at surfe på de mange bølger. Dette betød at de var afhængige af naturen og vinden, hvilket kunne fører til at de ikke havde muligheden for at surfe. Hvorpå de tog hjulende fra side-by-side rulleskøjter og satte fast på deres surfboard. Dette fænomen blev kaldt sidewalk-surfing, og havde dens oprindelse i USA. Siden dette har skateboardet haft mange former, og har udviklet sig til det vi kender i dag.  

Skateboarding blev også et symbol for lovløshed og regelfrihed, da der ikke var nogle regler for hvad man kunne eller skulle gøre. Det blev derved også et oprør mod det normale og konservative samfund, hvilket også var grunden til at det kun var en bestemt gruppe af unge, der stod på skateboard. Derved kom der også nogle af de negative stereotyper omkring skateboarding, grundet at folk ikke var enige med deres holdninger. 

I dag bliver skateboarding mere og mere udbredt blandt unge, og det er ikke nødvendigvis længere set som at være lovløst eller problematisk. Da samfundet bliver mere accepterende og åbent til andres holdninger og livsstil. Det at stå på skateboard er blevet et fedt transportmiddel, en sjov hobby, og en sej sportsgren at kigge på. 

Forskellige typer af skateboards 

Når det kommer til udviklingen af skateboarding, så findes der i dag flere forskellige typer af skateboards. Det mest populære skateboard er det klassiske board, som ofte ses i film, og det er generelt det første skateboard man tænker på, når man tænker på skateboards. Dette skateboard bliver oftest brug til at kører på ramper og lave tricks. 

Longboard er endnu en type skateboard, formålet med et longboard er at transportere en selv og længere strækninger. Disse boards er længere og har større hjul, hvilket gør dem velegnet til at kører gennem gaderne i byen. De kører også generelt hurtigere på disse gader end de traditionelle skateboards, grundet deres større hjul. 

Et cruiserboard fungerer lidt ligesom et longboard. Et cruiserboard bliver også primært brug til transport i byen. Den største forskel på disse to boards er deres størrelser. Cruiserboards er mindre og vejer mindre, hvilket gør at de egner sig godt til brug i de indre byer, hvor der ikke er meget plads. 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.