Dette indretningselement hører hjemme i ethvert hjem

loftlampe

Der er visse ting, som man ser i ethvert hjem. Det er ting såsom spiseborde, sofaer og senge. Det er dog også eksempelvis loftlamper. De hænger i nærmest alle rum, for lys er essentielt for vores velvære. De kan købes i mange designs. Læs her, hvordan du indretter med loftlamper. 

Centralt for familiesamværet

Nogle af de steder, hvor loftlamper oftest er prioriteret, er i stuer og køkkener. Over spisebordet hænger som regel en loftlampe eller to. Ligeså hænger de over sofabordet eller et andet sted i stuen. 

Det, der kendetegner både stuen og køkkenet, er, at de er rum, der typisk rummer hele familien samtidig. Dermed er loftlamperne med til at skabe rammen omkring familiesamværet. Bl.a. derfor er det vigtigt, at deres design er det rette. De skal helst være nydelige at betragte, hver gang man træder ind i rummet. Vil du gerne finde et par loftlamper til køkkenet og/eller stuen, så find en pæn loftlampe her.

Hvilke loftlampedesigns kan du vælge imellem?

Loftlamper kan næsten være lige så forskelligartede som os mennesker. De er trods alt designet af utallige designere verden over. Der findes simple loftlamper, der egentlig blot består af en lampeskærm og en pære. Derudover findes der loftlamper med mere elegance og ekstravagance. En loftlampe kan også være en lysekrone. Lysekroner støtter sig op ad designet i den elegante kategori. De kan tilføje stil og smag til et rum, der ellers er rimelig enkelt og almindeligt. 

Den eneste måde, hvorpå du vil kunne komme til at fornemme diverse loftlamper og deres designs autentisk, er ved at bladre i boligbladene og tage ud i reelle boligforretninger. Her udstilles lamperne nemlig i brede udvalg, så du kan spore dig ind på dine egne præferencer. 

Gå efter personlighed i indretningens udtryk

Det er dig og din familie, der hver dag vil skulle kigge på den loftlampe, I vælger til eksempelvis at hænge over spisebordet. Derfor er det af stor betydning, at I rent faktisk synes, den er pæn. Vælger I det, der er populært, eller det, som vil være vellidt i jeres omgangskreds? Så ender I hurtigt med at blive trætte af at kigge på jeres loftlampe og fortryde valget. Det er til hver en tid væsentligt at vælge sådanne ting ud fra ens egen smag og ikke andres. 

Skab en rød tråd, eller vær dristig

Der er mulighed for at vælge en loftlampe, som både passer til køkken, stue og fx også soveværelse samt børneværelser. Hvis I vælger dette, skaber I en rød tråd i jeres bolig, så indretningen ikke virker rodet. 

I kan dog også beslutte jer for at være mere dristige end det. Så utraditionelt er det ikke at vælge loftlamper, der på ingen måde er en form for rød tråd mellem. Det gør indretningen mere unik, men I risikerer et kaotisk udtryk. I kan også gå på kompromis og vælge lamper i samme stilart – altså minimalistisk, funktionelt eller industrielt fx – men i forskellige designs.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.