Cewec – en af de bedste garn-mærker på markedet

Cewec

Cewec er et mærke med garn og strikketilbehør af høj kvalitet, der er skabt med passion for håndarbejde. De tilbyder et bredt udvalg af produkter for enhver smag: fra klassiske uldgarner til luksuriøse merinoblandinger samt trendy bomuldsgarn og smarte akrylgarner.

Hvordan vælger man kvalitetsgarn?

Der er nogle få ting, du skal være opmærksom på, når du vælger kvalitetsgarn:

 • Fiberindholdet: Den anvendte fibertype har indflydelse på, hvordan garnet ser ud, føles og fungerer. Uld bruges f.eks. ofte til vintertøj, fordi det er varmt og isolerende, mens bomuld er ideelt til sommerprojekter, fordi det er køligt og åndbart.
 • Laget: Antallet af tråde (eller “lag”), der er snoet sammen til garnet, har indflydelse på tykkelsen. Generelt gælder det, at jo flere lag der er, jo stærkere og mere holdbart vil garnet være.
 • Måling: Dette angiver, hvor mange masker pr. tomme du kan forvente af garnet. Jo højere måling, jo finere er garnet, og jo lavere jo større mål, jo tykkere garn.

Når det drejer sig om at finde kvalitetsgarn, er Cewec et godt valg. De tilbyder et bredt udvalg af produkter i forskellige fiberindhold, lagtal og mål, så du er sikker på at finde noget, der passer til dine behov. 

Jeg er helt ny til at strikke – hvad skal jeg bruge?

Hvis du lige er begyndt, har du brug for nogle få basisartikler:

 • Garn: Selvfølgelig! Cewec har et bredt udvalg af garn med forskellige fiberindhold, farver og vægt, så du kan helt sikkert finde noget, der passer til dit projekt.
 • Nåle: Alt efter hvilken type strik du vil strikke, har du brug for forskellige typer nåle. Cewec tilbyder lige pinde, rundpinde og strømpepinde i forskellige størrelser.
 • En opskrift: Her får du trin for trin instruktioner om, hvordan du strikker dit projekt. Du kan finde mønstre på nettet eller i strikkebøger og -blade.

Når du har disse grundlæggende ting, er du klar til at gå i gang med at strikke!

Sådan gør du klar til at strikke:

 1. Vælg dit garn: Som nævnt ovenfor afhænger den type garn, du vælger, af det projekt, du arbejder på. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du bede en sælger om hjælp.
 2. Vælg dine nåle: igen afhænger den type nål, du skal bruge, af det projekt, du arbejder på.
 3. Vælg dit mønster: Når du har valgt dit garn og dine nåle, er det tid til at finde et mønster. Du kan finde mønstre på nettet, i strikkebøger og -magasiner.
 4. Slå op: Dette er det første skridt i ethvert strikkeprojekt. Der er mange forskellige måder at slå op på.
 5. Strik: Når du har slået op, er det tid til at begynde at strikke! Den mest almindelige maske er den strikkede maske, som ganske enkelt udføres ved at stikke pinden ind i den næste maske og derefter tråde over og trække igennem.

Nu hvor du kender de grundlæggende principper for strikning, er det tid til at gå i gang med dit første projekt!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.