Undgå smitte

acedenmark

Vi befinder os midt i en pandemi, og der er smittefare i hele verden. Corona har spredt sig som en steppevind, og den er hård ved de svage. Vi må undgå smitte for at passe på hinanden.

Det kan være, at du selv befinder dig i risikogruppen. Så er du en af dem, der helst ikke skal blive smittet. Er du ikke det, så kender du sikkert nogen. Derfor bør du stadig passe på og undgå smitte, så du ikke bare tager den med videre.

Heldigvis er der meget, du kan gøre for at undgå smitte. Hvis du gør det hele, så er der gode chancer for, at du kan komme igennem Corona-pandemien helt uden at blive mærket af sygdommen.

Håndvask

Et vigtigt punkt, som ikke bare gælder for coronavirus, er at vaske hænder. Vask dine hænder ofte. Ikke bare når du har været på toilettet, og du skal lave mad. Vask dine hænder, når du har rørt ved noget, og når du skal et nyt sted hen.

Skal en håndvask hjælpe dig med at undgå smitte, så skal den udføres ordentligt. Det er ikke nok bare lige at skylle hænderne. Du skal smøre dem godt ind i sæbe og give det lidt tid til at virke. Kom ind i alle kroge på dine hænder, og skyl så sæben af igen.

acedenmark

Afstand

En anden lille ting, der kan hjælpe dig meget, er at holde afstand. Holder du god afstand, så undgår du smitte. Hvis du befinder dig i nærheden af en person, der er smittet, så skal du ikke komme for tæt på. Så vil du selv blive smittet. Undgå smitte ved at holde afstand. De anbefalede 2 meter gør, at du kan undgå smitte, selvom der er en i nærheden af dig, der er smittet.

Når du holder afstand, giver det sig selv, men du bør slet ikke give hånd og kramme. Hold fast i afstanden. Tænk ikke på høfligheden lige nu. Alle er med på, at det er vigtigere at undgå smitte. Det er høfligt af dig at hjælpe i kampen mod smitten.

Host i ærmet

Skulle du have fået samlet noget smitte op et sted, skal du undgå at sende det videre til nogen andre. Derfor skal du altid hoste og nyse i dit ærme og ikke i hånden.

Hoster du i din hånd, så kan du sætte smitte af på alle dørhåndtag og supermarkedsvarer, du rører ved. Host derfor i ærmet. Så undgår du at smitte en masse andre mennesker i tilfælde af, at du selv er blevet smittet.

Gør rent

Sørg også for at få gjort godt rent med rengøringsmidler. Skulle der sidde noget virus på et dørhåndtag eller lignende, så kan det fjernes med rengøringsmidler. Så tænk på at gøre rent overalt. Gør ofte rent de steder, hvor man ofte sætter sine hænder.

Følger du ovenstående råd, så kan du langt hen ad vejen undgå smitte. Du kan leve dit liv og passe dit arbejde. Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at undgå smitte. Men du må også gerne leve dit liv.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.