Alt du har brug for at vide om testcentre

acedenmark

Testcenter er et ord, der pludselig er blevet en aktiv del af vores ordforråd i løbet af det seneste års tid. I starten skulle man kun forbi et testcenter, hvis man havde symptomer på Corona eller havde været i kontakt med en smittet. Nu er det dog blevet et krav, at man har en negativ test på hånden, hvis man vil på restaurant eller i biografen. Af den grund står mange af os troligt i kø ved et af landets testcentre flere gange om ugen. Herunder kan du blive klogere på testcentrene.

Hvorfor skal man testes?

Der kan efterhånden være mange grunde til, at man har brug for at besøge et af landets testcentre. Som sagt er en negativ test i dag et krav for at kunne komme ind mange steder. Hvis du skal en tur i biografen eller på museum, skal du bruge et negativt svar. Det samme gør sig gældende, hvis du skal ud at spise på restaurant eller café. Derudover er der også mange, der har brug for et negativt testsvar for at kunne møde på arbejde eller i skole.

Grunden til at vi i dag tester i så stort et omfang er naturligvis, at vi gerne vil holde smittetrykket nede. Ved at kræve regelmæssige test af næsten alle borgere, kan man være relativt sikker på, at de smittede bliver opdaget i tide. På denne måde skulle de gerne nå at smitte så få andre som overhovedet muligt.

Hvordan foregår en test?

I dag findes der to forskellige tests for Corona, som udføres i landets testcentre. Den mest udbredte er den såkaldte kviktest, hvor man får sit svar næsten med det samme. Udover det hurtige svar, er det også en fordel, at du ikke skal bestille tid til en kviktest. På denne måde kan du altid køre forbi et testcenter, når det lige passer dig. Ved denne test får man stukket en vatpind op i begge næsebor. Vatpinden drejes rundt i hvert næsebor i 15 sekunder, og det kan godt kilde lidt i næsen og give vand i øjnene. Når testen er udført, får man svar efter højest en halv time, hvorefter man kan bruge det som adgangsbillet mange steder.

Den anden type test hedder en PCR-test. Denne test er mere pålidelig, men du skal til gengæld vente længere tid på svar. Ved PCR-testen bliver du podet i halsen, hvilket godt kan give nogle personer lidt opkastfornemmelser. Det er dog hurtigt overstået, hvorefter du får svar efter højst to dage. I modsætning til kviktesten, skal der bestilles tid til en PCR-test på forhånd. Det betyder dog også, at der ofte er mindre kø til denne type test.

acedenmark

Sådan finder du dit nærmeste testcenter

Da et negativt testsvar i dag er et krav for at kunne lave mange ting, er der naturligvis stor efterspørgsel på at blive testet. Derfor findes der efterhånden også mange testcentre rundt omkring i landet. Hvis du vil finde dit nærmeste testcenter, kræver det ikke mere end en hurtig internetsøgning. Så kan du også se, hvornår dit lokale testcenter har åbent, og hvor lang ventetiden er i realtid.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.